Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Jól laktunk

2012.01.26. 22:36 kecskefarmer

Miután már egy ideje a nyalósót ripityára törték és szétszórták a földön, azt találtam ki, hogy a napi szemestakarmány adagjukba kapargatok egy kis nyalósó törmeléket. A dolog működni látszik, mert bepuszilják az egészet, aztán azt se tudják hogy nyalogassák a szájuk szélét a kis ínyencek...



 

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi kecske villanypásztor teri nyalósó

Fenyő nasi

2012.01.25. 14:11 kecskefarmer

Ragaszkodunk a karácsonyi hangulathoz, rendben van. De már így január 25.-e felé ideje leszedni a fenyőt. Szerencsére vízben volt a szára, így szép friss maradt, alig hullottak le a tűlevelek. Szép gondosan leszedtünk róla mindent, aztán úgy ahogy van, behajítottuk a karámba. A kecsóknak se kellett több, rögtön nekiestek, mint valami finom csemegének.

Néhány perc leforgása alatt lepusztították az ágakat, amelyek nem értek a földhöz... :)
Ilyen jószágok mellett valóban semmi nem vészkárba.

Szólj hozzá!

Címkék: fenyő sanyi kecske karám teri

Hó volt hó nem volt

2012.01.18. 15:04 kecskefarmer

Ez a hó nem tartott sokáig. Zsömi bontottcsirke pózban heverészik a napon.


Ezt le kellett fotózni...

Szólj hozzá!

Címkék: zsömi

Az első hó - jobb későn, mint soha

2012.01.17. 21:45 kecskefarmer

Ma reggel szép fehérségre ébredtünk. Valami gyenge hószállingózás fehér fátyollal fedte be a tájat. Végre így január közepe után téli hangulat uralkodik. Bár nem sokáig, mert máris olvadozni kezdett...

Terike unottan csámcsogva ácsorog a hóban.

Zsömi esőben-hóban addig rosszalkodik, míg csurom vizes nem lesz, aztán bánatosan didereg. No meg bűzlik... Nincs semmi ahhoz hasonló, mint egy vizes kutya... :)

Szólj hozzá!

Címkék: teri zsömi

Sanyi a kis fát amortizálja

2012.01.16. 20:31 kecskefarmer

Reggeli hangulatkép januárban hó nélkül... Amíg a lányok a pici növénykezdeményeket rágcsálják, addig Sanyi a már amúgy is kéregtelenített, kis fácskát amortizálja tovább. Ahogy így felágaskodik és nekilódul a fának, látszik csak igazán, milyen zömök bakkecske lett belőle. Lassan vigyázni kell vele, mert néha dominanciáját fitogtatja, amit nem szabad hagyni. Bántani nem akarom, bár azt mondják, a makrancos bakkecske csak a verésből ért. Hallottam egy olyan módszert is, miszerint nyakon kell önteni egy vödör vízzel, ha makrancoskodik. Ez jobban tetszik, bár nem mindig járkál az ember vödör vízzel a kezeügyében. :) No meglátjuk. Egyenlőre még csak "kóstolgat"...

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi sári karám teri

Januári szieszta

2012.01.08. 13:28 kecskefarmer

Az első szénabálánk jócskán megfogyatkozott, elértünk a széléhez, ahol eső érte. A nedves, dohos szénát nem adjuk nekik, az ilyet a bála mellé szórjuk, csak száraz, illatos szénát kapják enni. A "rossz" szénahalmot beszórtuk a karámba és elgereblyéztük, hogy ne a sárban tapicskoljanak. — Másra nemigen tudtuk volna használni, mert a friss szénát sem eszik ha csak a földhöz ér. — Úgy látszik, kényelmesen heverésznek a szénaágyon. Fene a jó dolgukat. A villanypásztor elé kövekből kis lépő-járdát raktunk le, hogy amikor a zöldséget tömjük a szájukba, akkor mi se ragadjunk a sárba.

A hó továbbra is várat magára és az előrejelzések szerint mostanában kilátásban sincs. Úgy látszik, ez a tél is olyan enyhe lesz, mint a pár évvel ezelőtti, amikor egész télen alig ment 5 fok alá a hőmérséklet. Mostanában a nappalok 3 és 5 fok, míg az éjszakák 0 és -3 fok között mozognak. Még a vizük sem fagy be éjszaka, emellett olyan bundájuk van, mint egy medvének. Szerintem röhögve élvezik a "meleget".

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi széna karám villanypásztor teri

B.U.É.K.

2012.01.01. 18:02 kecskefarmer

Boldog és sikeres új évet kívánunk mindenkinek!
A kis kecskefarmunk megérte első szilveszterét. Bár ezidáig kellemes, tavaszias időnk volt, reméljük, a január és a február nem hoz olyan zord hideget, ami megnehezítené a kecskefarmerkedésünket. Bár előbb utóbb azt is meg kell tapasztalni, talán az első évünkben kapunk egy kis könnyítést az időjárástól. Még meglátjuk.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása