Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Sanyi akciózik

2011.07.10. 22:47 kecskefarmer

Nem kis erőfeszítésbe került, de egy szénabálát és egy szalmabálát a hátsó kennel mellé gördítettünk. — Így este érzem is húzódni néhány tagomat. — Közben arra lettem figyelmes, hogy Sanyi aki eddig szép nyugodtan elvolt a lányok mellett, most igen offenzív módon közeledik feléjük. — Értsd: jól meghágná őket. — Most körülbelül négy hónapos és úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy Sanyi elkerüljön Sári mellől, aki még kicsi ahhoz, hogy részt vegyen ilyen légyottokon. Sanyi már viszonylag szépen kijön Terivel, — nem öklelik halálra egymást — így a hátsó kennelbe zártam őket éjjelre, míg Sárika egyedül az elülső kennelben tért nyugovóra. Mindkét kennelt szépen kitakarítottam és a friss szalmával vetettem meg, de Sárikát ez nem vígasztalta. Magánya miatt folyamatosan éktelenül mekegett. Szándékosan nem mentem ki hozzá pátyolgatni őt, nehogy megszokja aztán elvára, fenyíteni meg pláne nem, mivel állítólag a kecskéknél nincs hatása, csak rosszabb lenne. A módszer bevált, estére lecsillapodott. Szépen meg fogja szokni.

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi kecske

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr253056132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása