Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Az utolsó meleg őszi nap

2011.10.06. 17:08 kecskefarmer

Az előrejelzések szerint holnap 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet és az elmúlt hetek meglepően kellemes, száraz, napos időjárásával ellentétben folyamatos esőzések és 13-15 fokok lesznek két hétre előreláthatólag. Több se kellett, reggel korán nekiláttam összerámolni a kertben, hogy a hidegben már ne kelljen. — Ennek igencsak örülök, mert először idén fordul elő, hogy előre felkészülök a hidegre.
A kennel melletti bálák keskeny takaró ponyváját egy fekete nejlonra cseréltem, így a szélei sem áznak. Mivel a villanypásztorral a kenneltől és környezetétől — szándékosan — teljesen elszeparáltam a bálákat, a szénát és szalmát úgy juttatom be a karámba, hogy egyszerűen a földre halmozom aztán áthajítom a villanypásztor fölött. Ezáltal elejét vettem annak, hogy a kecskék megrohamozzák a bálákat ha itt kaput nyitnék.
A nagy kennel kitakarítva és friss szalmával megágyazva. — Itt még én is szívesen aludnék... Na persze ez nem teljesen igaz, de azért nagyon kellemes látvány. — Remélem a kecsóknak is tetszeni fog és amit épp nem esznek meg azon talán kényelmesen fognak aludni. :)
Sanyika éberen szunyókált napközben, érdekes módon nyitott szemmel. Fenejó dolguk van. A nyakukban lógó kötelet egyenlőre nem vettem le róluk, hogy ha netán meg akarnám fogni őket, némi könnyítésem legyen. Bár egy marék szemestakarmány megzörgetése egy margarinos dobozban mindig átütő siker etéren... :)
A három diófa alatt többször összeszedtük a lehullott diókat. Már vagy 30 kiló összegyűlt és még hullik! Mindet nem tudjuk elfogyasztani, de elosztogatjuk a családban, illetve a piacon is értékes cikk. A földön semmiképp nem hagyjuk, mert akkor tavaszra igen kövér egereink lennének... :)

Most már jöhet a hideg. Bár még hátravan egy fontos mozzanat: a kennel téliesítése. A most következő esős időszak talán még nem lesz probléma, a nagy hidegek előtt azonban azt is meg kell csinálni. — Hát igen, vidéken nem ismert az a jelenség, hogy valaki mindennel készen van és elégedetten hátradől... :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr393283077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása