Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Ízlelgetjük a szabadságot

2011.07.02. 17:32 kecskefarmer

Mivel még nincs karám, csak rozoga kerítés, nem engedhetjük el a kecskéket, de igen nagy mozgásigényük van, így megesett rajtuk a szívem és a következőt találtam ki: amíg a kertben teszek-veszek elengedem őket úgy, hogy nyakukban lóg a kötelük, így meg tudom fogni őket még akkor is ha netán el akarnának szaladni előlem. Kötél nélkül nehéz volna nyakörvön ragadni őket, ha elszaladnak, de így elég csak a kötelüket utolérni, elkapni, vagy rálépni, és vége vége a menekülésnek. Mivel igen jól megszoktak minket és magukhoz engednek, nincs szükség a 4-6 méteres kikötős kötélre, ezért vágtam nekik szintén 6mm-es hajókötélből 2 m-es pórázokat, amikkel már szabadabban rohangálhatnak. És teszik is. Néha igen nyakatekert akrobatamutatványokat mutatnak be. Ugrálnak, szinkronban rohannak, egymásnak esnek, majd tovább rohannak... Ilyenkor mindig rácsodálkozom, micsoda életerős, mozgásigényes jószágok ezek. És érdekes módon mindig egy kupacban vannak. Eddig legalábbis nem rohantak szét a szélrózsa irányaiba, hanem mindig szépen együtt rohantak a kert végéből előre aztán vissza. Talán ez a szerencsém, különben leizzadnék, mire összeszedem őket. A szabadságnak azonban ára van, ugyanis egy percre sem hagyhatom őket felügyelet nélkül, mert a sok gizgaz mellett tuti, hogy a sövényt vagy a bodzabokrokat kezdik csócsálni, vagy épp bemásznak a kerti szerszámok közé. A móka végén aztán kelletlenül húzatják magukat vissza a kennelbe, de egyenlőre ez van, ennek is örülni kell.

Szólj hozzá!

Címkék: kecske kötél

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr513056150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása