Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Villanypásztor kapu

2011.10.13. 18:22 kecskefarmer

A villanypásztorhoz sok hasznos cuccot lehet kapni, köztük kapufogót és rugót is, amivel kaput készíthetünk a villanypásztorral körülvett karámhoz: A kapufogóval leakaszthatjuk a zsineget és beléphetünk majd magunk mögött visszaakaszthatjuk. Ezzel több problémám is van. Egyrészt ezzel a módszerrel egy kezünkkel csak egyetlen kábelt akaszthatunk le, másfelől az ilyen hosszú rugók egy idő után veszítenek ruganyosságukból és elnyúlnak. Ráadásul az előnytelen kiszerelések miatt (van amiből például maximum 1-2 db kell, mégis 5-ös csomagolásban kapható) könnyedén több ezer forintos fölösleges kiadásunk lehet. Mindemiatt a képen látható megoldást alkalmaztam.
A lécet, amely a zsinegeket tartja könnyen le és vissza akaszthatom a kerítésoszlopra, valamint a csapágyboltból beszerzett pici rugóknak köszönhetően épp kellő mértékben megfeszülnek a zsinegek.

Szólj hozzá!

Címkék: karám villanypásztor

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr333316009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása