Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Máris új taggal bővült a kis kecskenyáj

2011.06.15. 14:32 kecskefarmer

A nagy kennel kitakarítása nem minden hátsó szándék nélkül történt, ugyanis fejembe vettem, hogy máris bővítem a kecskeállományt. — És ez még nem a vége! :) — Így érkezett meg ma Terike, a kb. 1 éves kecskelány.

Terike — Mi neveztük el így, minket kell szidni emiatt. :) — állítólag nehezen jött ki a többi kecskével, sokat öklelőztek. Ehhez híven, mikor megérkezett, rögtön igen agresszíven közeledett (öklelt) Sanyika és Sárika felé, így nem is engedhetjük össze őket egy darabig. Reméljük, előbb-utóbb lenyugszik és megbékélnek egymással.

Este volt ám nagy mekegéskoncert, ugyanis Terikét a kert hátsó részében lévő, újonnan kitakarított nagy kennelbe, míg Sanyikát és Sárikát a szokásos, elöl lévő kis kennelükbe tereltem be. Felváltva mekegtek egymásnak a kerten át. Na mondom, ez nem lesz jó így, és egy gyors helycserés támadással — Sanyi, Sári hátra, Teri előre — a dolog egy csapásra megoldódott. Terike elfoglalta Sanyiék helyét, míg a kicsik hátul nyugovóra tértek. — Ez mondjuk igen nagy szerencse, mert ha ez a felállás sem felelt volna meg őkelmüknek, akkor keserves éjszakánk lett volna. (Másnap meg kézitusa a szomszédokkal.)

Hamarosan nekiállok a hátsó kert kerítésének és szabadon engedem a kecskéket, így ha mind oda megy ahová akar, remélhetőleg megoldódnak az ilyen nyűgösségek.

Szólj hozzá!

Címkék: kecske teri

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr1002986164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása