Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Életképek és farongálás

2011.11.30. 10:54 kecskefarmer

Ma reggel Terike az egyik már amúgy is megtépázott kérgű fatörzset puhította. Azt vettem észre, hogy a szarvukkal feszegetik fel a kérget, amit jóízűen lerágcsálnak. Ilyenkor elbizonytalanodom abban, hogy az a rengeteg válogatott kaja, amit beléjük tömök, elég-e nekik, vagy éhségükben a fákat rongálják, hogy némi fakéreggel csillapítsák éhségüket. Erre Kriszti találóan oltott le: "Ugyan már! Egyszerűen csak szeretnek rongálni és szeretik a fakérget." :)




Terike Sanyival szövetkezve nekiesett az egyik farakásnak. Miközben Sanyi a napi kímélő edzésprogramját végezte — szigorúan csak a kisebb faágak emelgetésével — addig Terike az ágak végeiről rágcsálta a kérget. Sárika valószínűleg az ólban heverészik vagy szénát dézsmál, különben a farakás tetejéről figyelné az akciót.

 


Lencsevégre kaptam Terikét a napi szokásos heverészése közben a diófalevélágyon. Városi szemmel különleges lények ezek a kérődzők. Érdekes, hogy folyamatosan felöklendeznek és rágnak, szinte mindig mozog a szájuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr413425324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása