Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Lerágott fakéreg

2011.11.25. 13:50 kecskefarmer

Ahol kecskék vannak, ott semmilyen növénynek nincs kegyelem. A telkünkön igen sok, öreg gyümölcsfa áll. Egy részüket a nyáron már kivágattuk, úgy látszik a kecskék gondoskodnak a többiről. Nem is bánom, mert ha jövőre még több fa eltűnik, legalább napfényesebb, füvesebb lesz a terület. Már amennyire a kecskék is engedik. :)
A nagy mértékben sérült kérgű fák törzse állítólag különböző (növény-) fertőzést kaphat, amitől az egész fa elpusztul. Létezik egy ún. fagél, amivel az ilyen sérüléseket le lehet kenni és megvédi a fát a fertőzésektől és a pusztulástól. Még korábban beszereztem egy bödönnel, de nem jutottam oda, hogy a lerágott részeket lekenjem, annál is inkább, mivel ez csak tüneti kezelés és nem akadályozza meg a további dézsmálást. Azt ötlöttem ki, hogy a megóvandó fák törzsét egyszerűen betekerem csirkehálóval, hogy az éhes szájak ne férjenek hozzá a kéreghez. Egyenlőre nem volt időm az ötletet a gyakorlatba átültetni és mivel a "megtámadott" fákat sem sajnálom, ezt a tervet később fogom megvalósítani, ha már nem akarok több fát eltüntetni. Addig is a kecskék fakérget nasiznak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr923410879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása