Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Teri kitőgyel

2012.02.14. 14:28 kecskefarmer

 Úgy látszik, Sanyi és Teri október elejei kis légyottja eredményes volt, mivel Terike tőgye igencsak megduzzadt. A jelenséget lencsevégre kapni nem volt egyszerű, mert úgy látszik, semmit sem szeret kevésbé, mint amikor valami vadbarom fényképezőt dugdos a segge alá. Lelkes amatőrként azonban felvettem a kesztyűt (átvitt értelemben persze) és addig rohangáltam utána fényképezővel a kezemben, amíg egy-két valamire való fotót nem készítettem. A művelet igazán felemelő látvány lehetett, de szerencsére senki sem volt szemtanúja.
És persze itt van a két boldog szülőjelölt:
A kecskéknél a vemhesség általában 5 hónap, tehát az ellés március első napjaiban várható. Szerencsére a zord fagyok elmúltak így kisebb a fagyás veszélye. Szerencsére a kecskék általában gond nélkül megellenek és az újszülöttek is igen ellenállóak. Ha van száraz, szélvédett helyük és nincs -15 -20 fok, akkor nem lesz gond.

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi kecske teri

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr364104614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása