Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Mobil kecskekikötő

2011.06.14. 14:07 kecskefarmer

Szerencsére a kertben igen sok fa nő, így a kecskék kikötésével nincs sok gond. — Kivéve, amikor közelebb áll egymáshoz több fa, mint a kötél hossza, ilyenkor ugyanis megy az össze-vissza tekeredés aztán a kétségbeesett mekegés.

Egy-két nap alatt azonban a fa körül igen látványosan a kötél hosszának megfelelő sugarú körben lelegelik a gizgazt aztán emiatt mekegnek a kis éhenkórászok. Amikor úgy adódik, hogy egy fához sem tudom kikötni őket a feltekeredés miatt vagy mert már lelegelték a füvet minden fa körül, akkor egy-egy nyílt területet veszek célba. Az általános megoldás ilyenkor egy fémkaró leverése, de én nem szeretnék ilyenekkel szütymögni, így kitaláltam, hogy egy-egy nehéz lyukacsos betonelemet dobok le a nyílt részekre, amiket aztán könnyűszerrel húzhatok odébb, ha úgy adódik.


Ez a betonelem elég nehéz ahhoz, hogy a kecske ne tudja elhúzni, — vagy ha mégis, akkor sem tud vele elszaladni — de elég mobil ahhoz, hogy könnyen elvigyem, odébbhúzzam. Szerintem ideális megoldás. Főleg, ha majd egy forgó gyűrűt is ráeszkábálok, hogy még erre se tekeredjen fel a kötél, de csak lépésről-lépésre. :)

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi kecske kötél

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr102986057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása