Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Kirekesztve

2011.10.20. 10:20 kecskefarmer

Sajnos balsejtelmeim beigazolódtak. Először is ma reggel esővel indult a nap. A kecskék pedig nem mertek vagy nem akartak bemenni a kennelbe, hanem kint kószáltak az esőben. — Ha tudjuk, hogy egy lógó padlószőnyeg így visszatartja őket, hülyék lettünk volna kerítést építeni. :) — Ezért hát feltekertem és felkötöttem a padlószőnyeget, elvégre még nincs olyan dermesztő hideg és jobb is, ha szokják az új téliesített kennelt. Egy kis szénával és takarmánnyal ösztönöztem őket, hogy befáradjanak a kennelbe. Itt jött a második probléma: Teri újra meg újra kikergeti Sárikát a kennelből.

Nincs hát más választásunk, meg kell nyitnunk a kennel hátulját és középen elválasztani. — Reméltem, hogy egy ideig megszabadultunk a kennelépítési teendőktől, de ez egyenlőre hiú ábránd marad. — Arról az elhatározásomról ezután sem akarok letenni, hogy úgy alakítom ki a helyüket és az egész karámot, hogy a lehető legönállóbbak legyenek és minél kevesebb dolgom legyen velük. Remélem, erre ők is vevők és van annyi eszük, hogy az eső és hó elől maguktól fedél alá húzódjanak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr243316969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása