Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Nekiestünk egy szénabálának

2012.02.05. 21:17 kecskefarmer

Ezek a szerencsétlen jószágok vagy túl keveset esznek, vagy túl sokat. Mint ahogy azt korábban írtam, állítólag 1 kecskének 1 szénabála 1 télre elég. Ez a három éhenkórász egész télen ezidáig még 1 teljes bálát sem fogyasztott el, pedig mindig teleraktam az etetőjüket és annak is nagy részét a földön szórták szét. Ránézésre nem tűnik úgy, mintha az éhhalál küszöbén lennének. Persze a széna mellett minden nap kapják a szemestakarmányt illetve a kiadós mennyiségű zöldséget, így nem csodálom, hogy a szénára nem is nagyon fanyalodnak rá. Mivel az előre eltervezett szénakvótához képest ilyen takarékosak voltunk, gondoltam egyet és az egyik szénabálát, ami egész eddig a többi mellett szépen letakarva pihent, fogtam és begurítottam a karámba, hogy hadd szórakozzanak vele. Lett is ám nagy meglepetés, ugrabugrálás és szemek meresztgetése. Tisztára olyan érzés, mintha egy játszótérre a gyerekcsapat közé betolatna egy IFA és leborítana egy platónyi édességet. :)


Hogy mi játszódhat le a fejükben, azzal kapcsolatban Kriszti rátapintott a lényegre:
"Az oké, hogy meg lehet kajálni, de mi a frászkarikáért nem lehet felmászni a tetejére?" :)

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi kecske sári karám teri szénabála

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr694069002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása