Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Hejj de jó a nyalósó

2011.06.16. 20:56 kecskefarmer

Az esti beterelés után felkötöttem a kennel tetejére az újonnan vásárolt nyalósót. — Mivel két külön kennelben lakik a három kecske, így két nyalósó is kell. Mert a nyalósó az kell! :) — Azt hiszem, kétség nélkül mondhatom hogy a nyalósó osztatlan sikert arat a kecskék körében.
Utána persze rájárnak a vízre, így azt mindig ellenőrizzük, nincs e kiborítva, belelépve, belebogyózva stb, különben képesek szomjazni és mekegni. — A kutyákat simán rászoktattam, hogy addig nincs új szárazkaja amíg az előzőt meg nem eszik, pedig azok is válogatnak ám. (Van ami azonnal, van ami csak pár nap múlva tűnik el az edényükből.) — Na a kecskéknél ez eddig nemigen megy. Náluk általában én húzom a rövidebbet, hiszen keserves mekegésükkel rendszerint elérik, hogy odamegyek istápolni őket.


Sárika félreértelmezte a dolgot. Úgy látszik, neki külön meg kell tanítanom, hogy nyalósó, nem rágósó. Csak nekem sajdul bele a fogam a hangjába? :)

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: sanyi kecske teri nyalósó

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr742990420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Radiant Farms Keto Review 2019.04.10. 16:10:53

Mit tenne Jézus? – Egy szlogen születése - KötőSzó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása