Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Az érkezés

2011.05.11. 21:43 kecskefarmer

Miután megérkeztünk, bizony nem kis izgalom lett úrrá az állatokon, mikor észrevették egymást. Móric — a keverék szőrcsomó — és Nana — a fekete puli, aki szintén szőrcsomó — kutyánk majdnem megőrült, hogy közelebbről tanulmányozhassa a jövevényeket. Abszolút nem agresszíven, sokkal inkább érdeklődően közeledtek feléjük. Ez persze nem akadályozta meg a szegény kecskéket, hogy halálra rémüljenek. Némi huzavona után sikerült a kutyákat lefogni és a kecskéket betessékelni a kenneljükbe.


Rögtön birtokba vették a kennelbe szériatartozékként beépített polcot. — A kecskék szeretnek mindenfélére felmászni. — Igazából azért hagytam benn, hogy este alá tudjanak bújni, mint valami védett odúba, de úgy látszik, előszeretettel heverésznek rajta. Még nincs alattuk szalma, ennek beszerzéséről majd ezután gondoskodunk. A kertben elég magas a szedett-vedett gizgaz fű, így azt tervezem, hogy lekaszálom, a napon megszárítom és majd azt teszem alájuk.

A kutyák részéről volt ám fokozott érdeklődés. Alig tudtam távol tartani a kenneltől őket. A kiskapu előtt éjszakáztak és a jövevények minden mozdulatára felkapták a fejüket, amitől szerencsétlen kecskék persze halálra rémültek. Gondolom, ez a csoda is három napig tart majd, aztán megszokják egymást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr12922320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása