Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Jeges villanypásztor

2011.11.19. 17:28 kecskefarmer

Az utóbbi napok folyamatosan fagyos időjárása nyomott hagyott a villanypásztoron. Csapadék ugyan nem volt, de a ködös, párás levegő miatt eljegesedtek a szigetelők. Egy helyen még át is húzott a feszültség. Ezt onnan tudtam megállapítani, hogy halk pattogás hallatszott, így egy kis bottal lekotortam a jeget a szigetelőkről.

Időnként egyébként is körbe szoktam járni a villanypásztor vonalát, hogy minden rendben van-e, de esős, fagyos és havas időben különösen fontos rendszeresen végignézni a zsinegeket.
Sári és Sanyi tisztes távolságból figyelte az ügyködésemet. Míg Sanyi árgus tekintettel figyelt, Sári a nyári tűzrakóhely maradványait kutatta át, némi harapnivaló után. A szívem is megszakadt volna értük, ha nem tudnám, hogy nincs fél órája, hogy három nagy káposztát és egy kiló répát dobtam szét közöttük.

Szólj hozzá!

Címkék: sanyi sári villanypásztor

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr423396521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása