Címkék

búza (1) eső (2) etető (2) fagyal (2) favágás (1) fejeskáposzta (2) fenyő (1) (3) karabíner (3) karám (13) kasza (1) kecske (41) kecskebogyó (2) kelkáposzta (1) kennel (11) kerítés (6) kiskutyák (6) körmölés (1) kötél (5) kukorica (1) marci (2) móric (2) nana (3) napirend (1) nyalósó (2) öklel (1) ól (2) répa (1) sántít (1) sanyi (31) sári (18) széna (8) szénabála (6) takarmány (5) teri (25) villanypásztor (10) zsömi (4)




Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy egyfajta naplót vezessünk kecskefarmerkedéseünkről, összeírjuk élményeinket, ötleteinket, tapasztalatainkkal segítsük a hozzánk hasonló, kezdő kecsketartókat és nem utolsó sorban egy érdekes élménybeszámolót állítsunk össze a kecsketartásól egy városi ember szemszögéből. Ha először olvasod a blogot, javaslom, az elejéről kezdd, úgy megértheted, honnan indultunk.


Családunk

Korábbi berjegyzések

Érdemes megnézni!

Index Fórum - Miért pont kecske?

Újrafelfedezett ősi technológia: a kasza

2011.05.13. 16:30 kecskefarmer

A derékig érő gazt a kis benzines fűkaszám már nemigen vitte. A vagány gyerekek ilyenkor bemennek a fűkaszashopba és leperkálnak 200-300 ezer forintot egy Stihl fűkaszára, amivel erdőt is lehet irtani. Ám az egyszerű halandó ilyenkor kompromisszumra kényszerül és 4-5 ezer forint, valamint több ezer kalória ráfordításával az ősi, jól bevált harci eszköz, a kasza mellett dönt. Én, a tősgyökeres panelhuszár, igencsak bizonytalan voltam, az elején még azt sem tudtam, melyik oldalon kell megfogni, mert ilyet csak történelemkönyvekben láttam. Elődeink nem voltak hülyék, nem bonyolították túl, egykettőre belejöttem és mindössze másfél óra alatt lekaszáltam kb. 1000 m2-t. A kis fűkaszámmal ilyen nagy gaznál ez több órába és több liter benzinbe is belekerült volna, arról nem is beszélve, hogy erősen kapacitásán felül van ilyenkor terhelve. — Két-három napsütéses nap alatt szépen megszáradtak és halmokba gereblyézhettem, így már van mit a kecskék alá tenni. (A fotó pár nappal később készült, amikor a halmok már megszáradtak.)

Szólj hozzá!

Címkék: kasza széna

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr652926405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása